Näringslivsmässa anordnades för årskurs 8

För att ge ungdomar i Markaryds kommun en bra bild av näringsliv, företagsamhet, arbetsliv och kommunal verksamhet anordnas varje år Näringslivsdagarna. I torsdags besökte årskurs 8 från kommunens skolor bland annat Vetenskapshuset i Markaryd där det anordnades en näringslivsmässa.

Syftet med Näringslivsdagarna är att eleverna ska få en utbildning i skolan av hög kvalitet inför valet av fortsatt utbildning och en bra bild av näringsliv, företagsamhet, arbetsliv och kommunal verksamhet. Detta förutsätter att den obligatoriska grundskolan nära samverkar med näringslivet och kommunal verksamhet.

Syftet med torsdagens aktiviteter på Vetenskapshuset var att ge elever i årskurs 8 information om vilka yrken och möjligheter det finns att arbeta med inom den kommunala verksamheten. Belysa möjligheterna för både yrkesprogram samt högskoleförberedande program. Att uppmärksamma möjligheter och få lyssna till individer med olika yrkesbanor där man visar att det går att arbeta med andra saker än bara det man utbildade sig till i gymnasiet. Livslångt lärande och möjligheten att fortbilda sig under hela livet.

Innan torsdagens aktiviteter på Vetenskapshuset var årskurs 8 ute och besökte det lokala näringslivet, där var syftet detsamma, att belysa vilka lokala möjligheter som finns i möjligheternas Markaryd!

Förstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden
Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 november 2022 11:47