Nya pendlingsmöjligheter mellan Markaryd – Veinge och Halmstad

Bå bild: John Karlsson, näringslivschef, Gerteric Lindquist, vd NIBE, Bengt Germundsson, kommunstyrelsens orförande, Elisabeth Fock, kommunchef

Bå bild: John Karlsson, näringslivschef, Gerteric Lindquist, vd Nibe, Bengt Germundsson, kommunstyrelsens orförande, Elisabeth Fock, kommunchef

Nu blir det lättare att pendla till och från jobbet!

Den 12 december började de nya pendlingsbussarna att köra den skräddasydda turen 325 mellan Markaryd, Veinge och Halmstad. Busslinjen har skapats med nio dubbelturer, anpassade för att uppmuntra till arbetspendling.

Busslinjen är ett resultat av ett hårt och gediget samarbete mellan Markaryds kommun, Nibe, Laholms kommun och Halmstad kommun. Bussturerna blev genomförbara tack vare att Nibe och Gerteric Lindquist går in och medfinansierar i projektet i tre år.

Markaryds kommun är en ort med stor andel inpendling varje dag, och med den nya busslinjen för pendling hoppas man på att ännu fler kan tänka sig att pendla till orten.

Det här bussprojektet är ytterligare ett exempel på vilka bra saker man kan åstadkomma när man jobbar tillsammans, något jag tycker vi är väldigt bra på här i Markaryd, säger Bengt Germundsson.

Vi är måna om att arbete mer klimatsmart och hållbart och vårt arbete börjar innan ni kommer till jobbet genom att underlätta er pendling. Busslinjerna går i linje med kommunens arbete med de globala målen, agenda 2030. Mål nummer 9; “Hållbar industri, innovationer och infrastruktur”.

Hela busstidtabellen med alla hållplatser

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 december 2022 13:02