Förlängt förtroende för YH-utbildningen till Värmepumpstekniker

Lärcenrum i Markaryd

Lärcenrum i Markaryd

Under dagen meddelade myndigheten för yrkesutbildningar att vuxenutbildningen i Markaryd får fortsätta att bedriva utbildningen för värmepumpstekniker med början under hösten 2023.

Myndigheten för yrkesutbildningar har nu meddelat vilka utbildningsanordnare som får bedriva Yrkeshögskoleutbildning under hösten 2023 och framåt. Av de inlämnade 1207 ansökningarna beviljades 419. Utbildningen till Värmepumpstekniker som bedrivs vid vuxenutbildningen i Markaryds kommun är en av de beviljade. I godkännandet medges Vuxenutbildningen start av tre omgångar varav den första med början under hösten 2023.

Största delen av det totala utbudet inom Yrkeshögskolan (ca 18%) ligger numera inom området teknik och tillverkning.

På myndighetens hemsida kan man bland annat läsa: Högt uppsatta klimatmål med gröna investeringar och elektrifieringen till följd av det, gör att behoven av kompetens förändras. Industrin behöver teknisk kompetens för en ännu smartare och mer hållbar produktion. Det behövs också mer kompetens med fokus på energiförsörjning och energieffektivisering för att klara energiomställningen.”

Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningen till Värmepumpstekniker som bedrivs i Markaryd är mycket ansedd inom branschen. Det råder stor brist på tekniker inom området. De som tar examen är eftertraktade och väl förberedda för arbetsmarknaden. Undervisningen bedrivs både ute på företag och inne i de välutrustade övningshallarna på skolan i Markaryd.

Den som vill få mer information om YH-utbildningen i Markaryd eller andra yrkesutbildningar kan vända sig till Robin Palm, studie och yrkesvägledaren på vuxenutbildningen i Markaryd.
robin.palm@markaryd.se

Antagning till den nya utbildningen kommer att öppna i mars. Mer information finns på vuxenutbildningens hemsida.

Vuxenutbildningen i Markaryd Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 januari 2023 09:17