Markaryds kommun står bakom Ukraina

Markaryds kommunvapen tillsammans med Ukrainas flagga.

Den 24 februari 2022 påbörjade Ryssland sin invasion mot Ukraina. Markaryds kommun vill uppmärksamma årsdagen av denna invasion.

Vi fortsätter att stå bakom Ukrainas kamp för frihet, demokrati och självständighet. Vi fortsätter att hissa den ukrainska flaggan vid vårt kommunhus för att visa vår solidaritet med deras land och befolkning.

Markaryds kommun vill genom denna videohälsning uttrycka vår djupa medkänsla för folket i Ukraina.

En hälsning från Olga och Yana som kommit från krigets Ukraina till vår kommun

Fred, drömmar, planer, studier och arbete – det vanliga livet, försvann i ett ögonblick.

Vi alla kände rädsla, förvirring och visste inte vad vi skulle göra och hur vi skulle leva vidare. Vi tvingades lämna vårt land, vår stad och vårt hem av säkerhetsskäl.

Vi vill uttrycka vår djupa tacksamhet för det varma välkomnandet och det stöd som vi fått från Markaryds kommun och Sverige i denna svåra period av våra liv.

Under den period som vi har befunnit oss i Sverige återgår vi gradvis till våra vardagliga rutiner och försöker anpassa oss i våra nya liv i ett, för oss, nytt samhälle.

Vi önskar att få möjlighet att lära oss svenska språket både mer grundligt och brett, språkkunskap ger oss en större möjlighet att kunna jobba och leva ett normalt liv precis som vi levde i Ukraina.

Vi saknar i nuläget den stabilitet och framtidstro som vi hade i vårt hemland innan kriget.

Det som värmer våra hjärtan allra mest är alla minnen med människor som sträckt ut en hjälpande hand under vår tid i Sverige.

Med vänliga hälsningar

Olga och Yana

Logga för vision 2030, möjligheternas Markaryd - tillsammans gör vi varandra bättre
Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2023 09:05