25 års-jubileum för Entreprenörsregionen

En gruppbild på representanterna från kommunerna i Entreprenörsregionen

Gruppbild på representanterna från medlemskommunerna i Entreprenörsregionen

Den 24 maj träffades kommunerna i Entreprenörsregionen för att fira 25 år av gemensamt arbete med att stärka möjligheterna för tillväxt och konkurrenskraft i området.

Det var i samband med en vårkonferens som kommunledningar, näringslivschefer och andra nyckelpersoner från medlemskommunerna träffades på Tallnäs stiftsgård utanför Skillingaryd för att uppmärksamma att Entreprenörsregionen fyller 25 år. Dagen uppmärksammades med inspirerande föreläsningar, gruppdiskussioner, erfarenhetsutbyte och samtal kring strategier för framtida tillväxt. Som representanter för Markaryds kommun deltog Elin Svensson, kommunstyrelsens förste vice ordförande, och Joakim Pohlman, kommunstyrelsen andre vice ordförande/oppositionsråd.

Om Entreprenörsregionen

Entreprenörsregionen är ett samarbete mellan tolv kommuner i fyra län, Hallands, Kronobergs, Västra Götalands och Jönköpings län, som syftar till att skapa tillväxt i området. Entreprenörsregionen har ett geografiskt strategiskt bra läge, mellan två storstadsregioner, Göteborg och Öresund. I en radie av 200 km från regionens mittpunkt finns 3,5 miljoner människor.

Entreprenörsregionen utgör en del av den befolkningsmässiga och industriella tyngdpunkten i Norden. Deltagande kommuner är Falkenberg, Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd, Värnamo, Älmhult, Markaryd, Ljungby, Hylte, Halmstad, Laholm och Tranemo.

En geografisk bild över de kommuner som ingår i Entreprenörsregionen
Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 juni 2024 08:55