Första spadtaget för förskola på Inre Hansens Backe

Bild

Idag togs första spadtaget för den nya förskolan vid Inre Hansens Backe, med hjälp av en tapper styrka från Haga förskola. Den nya förskolan planeras vara färdig hösten 2025.

Asim Serdarevic, förvaltningschef tekniska förvaltningen, välkomnade representanter från Markaryds kommun och Lagans byggnads AB samt media till den plats där förskolan ska byggas:

"Här bygger vi en ny förskola för våra yngsta, med många möjligheter till lek och lärande. Nära naturen, men ändå ett stenkast från centrala Markaryd."

Även kommunstyrelsens ordförande, Bengt Germundsson, och Maria Svensson Lundin, utbildnings- och kulturnämndens ordförande, var på plats vid ceremonin.

"Det är fantastiskt roligt att äntligen komma igång. Att få bygga för framtiden och för barnen många år framåt i en härlig miljö.", sa Bengt Germundsson under sitt tal.

Maria Svensson Lundin fyllde i:

"Vi såg stora möjligheter med den här platsen. Vi bor så naturnära i Markaryds kommun och det här en plats som speglar det. Det kommer inte att rusa förbi trafik, utan vara just naturnära."

En modern förskola med stora grönytor

Förskolan kommer att byggas i bostadsområdet Inre Hansens Backe i Markaryd. Byggnaden blir i ett plan och kommer att ha åtta avdelningar. Förskolans utemiljö ligger precis intill ett skogsområde och omfattar en stor yta på cirka 12 000 kvadratmeter för barnen att röra sig på.

Även Anna Salomonsson, verksamhetschef förskola, uttryckte sina förhoppningar för den nya förskolan:

"Den förskola vi bygger är för barnen som i framtiden kommer att förvalta vårt samhälle. När vi arbetar har vi barnens bästa i åtanke, för att de ska få utforska, utvecklas och vara nyfikna. Jag är stolt över Markaryds kommun, och våra politiker, som ger barnen och oss som arbetar med dem de bästa förutsättningarna för att verka och växa."

Barnen hjälpte till

Barn från Haga förskola hjälpte gladeligen till med att gräva. Långt efter att första spadtaget hade tagits grävde de vidare. De fick också lämna sina synpunkter på ritningarna. Efter en stunds hårt arbete avnjöt de en festis i junisolen. Vi tackar barnen för deras insats och hoppas att de blir nöjda med resultatet.

Byggnationen

Första spadtaget blev startskottet på byggnationen för den nya förskolan. Genomförandet görs av Lagans Byggnads AB och planeras att vara färdig för inflyttning hösten 2025. Även representanter därifrån deltog vid spadtaget.

"Vi är måna om att lämna en fin produkt efter oss. Vi hoppas på ett gott samarbete, där allt flyter på. I höst kommer man börja kunna se förskolan växa fram och förhoppningsvis står den färdig efter semesterperioden nästa år.", sa Lagans Byggnads AB om uppdraget.

Under projektets gång kommer du att kunna hålla dig uppdaterad kring byggnationen på vår hemsida.

Asim Serdarevic står framför en grupp människor och pratar, i hjälm och gul väst

Asim Serdarevic hälsar alla välkomna

Bengt Germundsson och Maria Svensson Lundin pratar framför en grupp människor

Bengt Germundsson och Maria Svensson Lundin håller tal

Representanter från kommunen och barn gräver med spadar

Bengt Germundsson sitter i en grävmaskin

Bengt Germundsson tar första skoptaget med grävskopan

Barn med hjälmar står med en festis i handen och tittar på bilder på marken

Barnen tar en paus för att titta på ritningarna

Barn med hjälmar gräver i en stor jordhög

...innan de fortsätter att gräva lite till

En illustration som visar hur förskolan ska se ut

En illustration som visar hur förskolan ska se ut

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 juni 2024 11:05