Trygghetsdialog i Traryd och Strömsnäsbruk

Tack till alla som ville prata trygghet med oss i Strömsnäsbruk och Traryd! Så här arbetar vi vidare med resultatet.

För någon vecka sedan kunde du träffa vår brottsförebyggare Matilda Mårs och kommunpolis Mathias Fager utanför Coop i Traryd och Ica i Strömsnäsbruk. Här samlade de in upplevelser om tryggheten på orten samt synpunkter på hur kommun och polis kan förbättra vårt gemensamma trygghetsarbete.
Att genomföra trygghetsdialoger är en del av det medborgarlöfte som kommunen och Polisen har tecknat. Vi gör återkommande rapporteringar under året kring hur vi arbetar med medborgarlöftet. Håll utkik efter symbolen med pennan och pappret i kommunbladet.
En värdefull komplettering till andra undersökningar
Varje år görs en trygghetsmätning i kommunen, som skickas ut till slumpmässigt utvalda invånare i kommunen under augusti månad. Trygghetsmätningen är ett viktigt verktyg i kommunens trygghetsarbete. Den hjälper oss att mäta effekten av insatser som görs och visar hur problemutvecklingen upplevs.
Trygghetsdialogen är en möjlighet att gräva djupare i resultatet från trygghetsmätningen. I tidigare mätningar har bland annat nedskräpning, skadegörelse och trafiksäkerhet lyfts som utvecklingsområden i Traryd och Strömsnäsbruk. Under trygghetsdialogen kunde vi prata med er som bor här om dessa områden, för att få en större kännedom om vad resultatet grundar sig i och om det finns särskilda platser som behöver insatser.
Aktivt deltagande
Det var många som valde att stanna och ta sig tiden att svara på frågor. Utöver att prata med Matilda och Mathias kunde man bidra med sina synpunkter via en digital enkät. De synpunkter som kom in under dagen tas nu vidare i det gemensamma trygghetsarbetet, där kommunens verksamheter och polisen samarbetar för en tryggare kommun.
Du kan läsa mer om vårt arbete på Kommunens trygghetsarbete
Missade du oss?
Om du missade trygghetsdialogen, eller inte hade möjlighet att komma förbi, finns det flera olika sätt att hjälpa oss förbättra tryggheten i kommunen.
Otrygg plats
Om det finns en specifik plats i kommunen där du känner dig otrygg kan du rapportera det till oss i e-tjänsten för felanmälan. I e-tjänsten väljer du då kategorin "Otrygg plats".
Registrera otrygg plats i Felanmälan Länk till annan webbplats.
Synpunkter
Du kan lämna en synpunkt och ge förslag på förbättringar på vårt brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete, eller något annat som påverkar tryggheten i vår kommun. Då hamnar synpunkten hos den verksamhet som ansvarar för det område ditt ärende gäller.
Registrera synpunkt Länk till annan webbplats.
Kontaktcenter
Om du inte vill eller kan lämna in en synpunkt eller felanmälan, utan i stället vill prata med någon direkt, kan du vända dig till vårt kontakcenter. Du når dem på telefonnummer 0433-720 00 eller via e-post info@markaryd.se
Tack för din feedback!
Något gick fel, försök igen senare.