Genomgångssida

Genomgångssida

Genomgångssidor är struktursidor, som avser att snabbt ge besökaren en uppfattning om innehållet i den aktuella avdeleningen. Till skillnad från till exempel undersidor erbjuder oftast inte genomgångssidor någon information.

Innehållet i respektive "puff" på en genomgångssida byggs upp automatiskt beroende på vad som finns på respektive undersida i avdelningen. På genomgångssidan visas innehåll från textmodulen Rubrik på undersidan.

Metadata

För att gå till metadata för sidan:

  1. Markera sidan i innehållsträdet, gå till Egenskaper/Metadata genom att antingen högerklicka på sidan i innehållsträdet och välj Egenskaper eller klicka på dubbelkugghjulet i vertygslisten (toppmenyn) och välj Egenskaper.
  2. Välj panelen Metadata.

Beskrivning

Fyll i text i fältet om du vill ha en unik beskrivningstext som visas i sökmotorernas resultatlista. Om du inte anger något i fältet visas texten från textmodulen Ingress på sidan.

Bild

Vill du visa en unik bild när sidan delas i sociala kanaler lägger du till bilden i fältet. Om du inte anger någon specifik bild i fältet visas bilden från bildmodulen Bild på sidan.

Nyckelord

Här lägger du till nyckelord och eventuella synonymer för sidan. Det är sajtens sökfunktion som tittar på detta fält. Separera orden med komma.

 

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 september 2019