Gå ej för nära vattendragen

Beskåda naturens starka krafter på ett säkert avstånd, det finns risk för ras och vattnet är väldigt strömt.

Stäng meddelande

Krismeddelande

Krismeddelande

För krisinformation används mallen Krismeddelande. Publicerade meddelanden visas överst på sidan.

På startsidan i meddelandet visas automatiskt innehåll från rubriken och ingressen från artikelsidan.

Om besökaren väljer att Stänga meddelandet så släcks meddelandet för den besökaren. Om en redaktör går in i meddelandet och publicerar om meddelandet kommer det att visas igen för besökaren som har stängt meddelandet sedan tidigare.

Metadata

För att gå till metadata för sidan:

  1. Markera sidan i innehållsträdet, gå till Egenskaper/Metadata genom att antingen högerklicka på sidan i innehållsträdet och välj Egenskaper eller klicka på dubbelkugghjulet i vertygslisten (toppmenyn) och välj Egenskaper.
  2. Välj panelen Metadata.

Beskrivning

Fyll i text i fältet om du vill ha en unik beskrivningstext som visas i sökmotorernas resultatlista. Om du inte anger något i fältet visas texten från textmodulen Ingress på sidan.

Bild

Vill du visa en unik bild när sidan delas i sociala kanaler lägger du till bilden i fältet. Om du inte anger någon specifik bild i fältet visas bilden från bildmodulen Bild på sidan.

Nyckelord

Här lägger du till nyckelord och eventuella synonymer för sidan. Det är sajtens sökfunktion som tittar på detta fält. Separera orden med komma.

Relaterade dokument och länkar

Relaterade dokument visas under innehållet i mittenspalten och kan användas för att länka till dokument och länkar som har med den aktuella sidan att göra.

Läs mer om hur du lägger till relaterade dokument och länkar i mittenspalten

Kontakter

Läs mer om hur du lägger till ett kontaktkort på sidan.

Sidansvarig

På undersidor visas namnet på den som har publicerat sidan per automatik längst ner på sidan. Om redaktören vill att något annat namn ska visas kan hen klicka ur rutan "Ärv värde" och klicka i fältet och sedan söka reda på den person som ska stå som sidansvarig.

Länk

Med detta metadata pekar redaktören ut en extern sida som användaren hamnar på om de klickar på meddelandet. Fylls detta metadata inte i så kommer användaren hamna på själva artikelsidan.

Exempel på användningsområden: Om redaktören vill att användaren hamnar på exempelvis Räddningstjänstens, MSB:s eller kommunens sajt istället för en undersida på externwebben.

Antal krismeddelanden

Redaktören kan välja hur många krismeddelanden som max ska visas för besökarna på sajten.

  1. Markera arkivet Krismeddelanden (inte ett enskilt meddelande), gå in på Egenskaper/metadata och välj hur många som ska visas.
  2. Klicka Ok och uppdatera
Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020