Gå ej för nära vattendragen

Beskåda naturens starka krafter på ett säkert avstånd, det finns risk för ras och vattnet är väldigt strömt.

Stäng meddelande

Undersida

Undersidesmallen är den mallen som används för vanliga sidor där information ska presenteras i text och bild och det är med den här mallen (tillsammans med mallen Genomgångssida) som man bygger upp själva informationsstrukturen på webbplatsen.

Som standard får redaktören innehållsytorna Rubrik, Bild, Ingress och Innehåll på sidan som skapas. Självklart går det bra att lägga till andra moduler i innehållsytan. Undersidan består av, förutom Rubrik, bild, ingress och innehållsfälten, även relaterade dokument och länkar och kontaktkort.

Metadata

För att gå till metadata för sidan:

  1. Markera sidan i innehållsträdet, gå till Egenskaper/Metadata genom att antingen högerklicka på sidan i innehållsträdet och välj Egenskaper eller klicka på dubbelkugghjulet i vertygslisten (toppmenyn) och välj Egenskaper.
  2. Välj panelen Metadata.

Beskrivning

Fyll i text i fältet om du vill ha en unik beskrivningstext som visas i sökmotorernas resultatlista. Om du inte anger något i fältet visas texten från textmodulen Ingress på sidan.

Bild

Vill du visa en unik bild när sidan delas i sociala kanaler lägger du till bilden i fältet. Om du inte anger någon specifik bild i fältet visas bilden från bildmodulen Bild på sidan.

Nyckelord

Här lägger du till nyckelord och eventuella synonymer för sidan. Det är sajtens sökfunktion som tittar på detta fält. Separera orden med komma.

Startsidebeskrivning

Här kan du styra vilken text som visas i puffarna på bilden på startsidan.

Relaterade dokument och länkar

Relaterade dokument visas under innehållet i mittenspalten och kan användas för att länka till dokument och länkar som har med den aktuella sidan att göra.

Läs mer om hur du lägger till relaterade dokument och länkar på en sida.

Kontakter

Lägg till ett eller flera kontaktkort längst ner på sidan. Läs mer om hur du lägger till ett kontaktkort på sidan.

Sidansvarig

På undersidor visas namnet på den som har publicerat sidan per automatik längst ner på sidan. Om redaktören vill att något annat namn ska visas kan hen klicka ur rutan "Ärv värde" och klicka i fältet och sedan söka reda på den person som ska stå som sidansvarig istället.

Visa på A till Ö

Undersidor visas alltid på A till Ö-sidan per automatik. Om du inte vill att sidan visas där, kan du klicka ur rutan "Ärv värde" och välja Nej i fältet.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020