Bygga, bo och miljö

Energirådgivning

I Markaryds kommun finns det något som kallas "Energirådgivning" det betyder att du som privatperson samt mindre företag och organisationer kan få hjälp och tips av en Energi & klimatrådgivare.

Vill man få bättre kontroll på sin energiförbrukningen måste man skapa rätt förutsättningar och skaffa sig kunskap inom området. Man brukar säga att kunskap är makt och det stämmer alldeles utmärkt i det här fallet.

Vet du hur mycket energi du använder och på vilket sätt du
kan hjälpa till att förbättra miljön och samtidigt kanske spara några kronor?

Energiförbrukning

Man brukar räkna att energiförbrukiningen i ett vanligt hem fördelas på följande vis:

  • 50-60% uppvärmning
  • 20-25% varmvatten 
  • 20-25% hushållsel

Rådgivning

Kontaktar du Energi & klimatrådgivare kan du få hjälp med frågor rörande energieffektivisering, klimatpåverkan, energikostnader, transporter, statliga bidrag på energiområdet med mera. Rådgivningen går ut på att hjälpa dig som konsument att minska din energianvändning på de punkter där det är möjligt men även ge förslag på tillämpning av miljövänligare tekniker. Supporten är helt kostnadsfri för dig som konsument.

Minska dina elkostnader – gå en webbkurs

Har du ett livsmedelsföretag, teknikföretag, är installatör, driver ett hotell och/eller restaurang?

Nu har du möjlighet att gå en avgiftsfri webbkurs i energieffektivisering och

lära dig mer om hur du kan använda företagets energi på ett smartare sätt. Hotell- och restaurangkurserna finns även på engelska.

https://www.energimyndigheten.se/nrp/natbaserat-larande/webbutbildningar---energismarta-foretag/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 augusti 2020 15:04

Kontakt

Robin Rastovic

Drifttekniker

robin.rastovic@markaryd.se
043372412