Granskning

När kommunen har bearbetat planförslaget och gjort eventuella justeringar och kompletteringar utifrån de synpunkter som inkommit under samrådet ska det slutliga planförslaget göras tillgängligt för granskning. Efter godkännande av Miljö- och byggnadsnämnden skickas planförslaget ut till berörda fastighetsägare, Länsstyrelsen, kommunala nämnder, statliga myndigheter och övriga med väsentligt intresse av förslaget.

Granskningen är en andra remissrunda med syfte att visa det bearbetade planförslaget som kommunen har för avsikt att anta och samtidigt ge berörda intressenter en sista möjlighet att lämna synpunkter. Synpunkter på förslaget ska vara skriftliga och ska lämnas inom tidsperioden för granskning som är minst två (2) veckor. Den som inte har framfört skriftliga synpunkter, senast under granskningstiden, kan förlora rätten att överklaga beslutet om antagande.

Efter granskningen sammanfattas alla inkomna synpunkter i ett granskningsutlåtande samt föreslås hur synpunkterna ska behandlas.

Om planförslaget ändras väsentligt efter granskningen måste det ställas ut för en ny granskning.