Bild

Kanoting ger en fantastisk härlig naturupplevelse för stora och små. I Markaryds kommun kan du ta dig fram längs med en lummig å eller öppen sjö. Du kan även paddla ut till havet via Lagaleden som är en av Sydsveriges stora kanotleder.

Lagaleden

Lagaleden sträcker sig 150 km från sjön Bolmen ut till havet i Laholmsbukten. Du väljer själv hur lång sträcka du vill paddla. Har du ingen egen kanot finns det kanotuthyrning längs med leden. Kanotuthyrarna erbjuder kanottransport till/från start- eller målplats.

Oavsett vilken sträcka du väljer, väntar en fantastisk naturupplevelse. När du stilla och tyst glider fram på Lagan väntar en omväxlande natur och möjligheten att få se många vilda djur och ett rikt fågelliv.

Lägerplatser

Utmed Lagaleden finns ett 30-tal lägerplatser. De är markerade med skyltar som föreställer en kanot och ett tält. På dessa platser finns sopställ, toalett, ved och på många ett övernattningsskydd.
Ska du övernatta på en av lägerplatserna betalar du med en kanotcheck som utfärdas av kanotuthyrarna eller turistbyråerna. Checken stoppas i en låda på lägerplatsen där övernattningen sker. Priset för en övernattning är 50:-/person över 12 år.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 september 2023 08:21