Världens barn på Strömsnässkolan

Nu inleder vi årets arbete för att samla in pengar till världens barn. Förra året samlade Strömsnässkolan in 40 000 kr. I år siktar vi ännu högre och hoppas på att du vill vara delaktig!

Utgångspunkten för Världens Barn är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet. I barnkonventionen framgår det att hälsa, skola och trygghet för barn är just en rättighet, trots det dör 15 000 barn under fem år varje dag, 124 miljoner barn går inte i grundskolan och vart sjätte barn i världen är på flykt från krig och konflikter. Världens Barn jobbar därför med att förbättra förutsättningarna för de barn som lever i utsatthet och fokuserar specifikt på hälsa, skola och trygghet. För när barn har en god hälsa, möjlighet till utbildning och lever i trygghet, ökar deras chanser betydligt att få en bra framtid.

Genom arbetet med världens barn vill vi ge alla elever på Strömsnässkolan möjlighet att sätta sig in i hur barns situation ser ut i världen. Tillsammans får elever och personal aktivt bidra till att förändra situationen för några av dem som har det allra tuffast.

VÄRLDENS SPRINGFEST - SPRING FÖR VÄRLDENS BARN

Materialet från Världens barn används i alla klasser och under veckorna 39 och 40 samlar alla elever varv på Strömsborg, antal varv eleverna springer genererar pengar från våra lokala sponsorer. Förra året sprang skolans elever F-9 totalt 3197 varv! I år springer vi fler! Inom kort kommer vi att presentera årets sponsorer.

VÄRLDENS PANTFEST

Varje klass samlar pantflaskor och redovisar pantkvitton. Vilken klass lyckas att samla in mest pengar? Pengar till världens barn samtidigt som vi är rädda om vår natur. Fint pris utlovas till den klass som samlat in mest pengar.

VÄRLDENS BÄSTA FIKA OCH LOPPIS

Torsdagen den 19 september, 15.30-17.30 bjuder vi in alla att besöka skolans innergård där vi har följande aktiviteter:

  • Barnloppis
  • Fikaförsäljning - vi säljer fika från hela världen
  • Lotteri

Alla pengar går oavkortat till skolans insamling för Världens barn. Skolans elevråd och SkolIF ansvarar för eftermiddagens aktiviteter.


Vi tar tacksamt emot leksaker eller idrottsutrustning i fint skick samt vinster till lotteriet. Lämna sakerna på skolans expedition.

VÄRLDENS FINAL - TEMA OLIKA MEN LIKA UNIKA

4 oktober, 12.00-16.00, har vi final på Strömsborg! Välkomna att heja på våra stafettlag, gå tipspromenad, köp korv och fika. Vi inleder eftermiddagen med en mångfaldsparad där elever, personal, sponsorer och Alla Kan IF deltar.

Vill du vara med och springa stafett och möta skolans elever och personal anmäler du laget (fyra personer) till johan.goransson@markaryd.se senast den 2 oktober. Kostnad 500 kronor per lag, betalas till vår digitala insamling.

Digital insamling

Skänk gärna pengar till Strömsnässkolans digitala insamling! https://start.varldensbarn.se/stromsnasskolan/ Länk till annan webbplats.

Tack på förhand!

Johan Göransson och Therése Ullström Strömsnässkolan

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 september 2020 09:08

Kontakt

Tord Gustafsson

Fritids- och Kulturchef

tord.gustafsson@markaryd.se
043372008

Lina Van Der Putten

Kommunikatör

lina.van-der-putten@markaryd.se
043372068