Servicekontor i Strömsnäsbruk

Servicekontoret i Strömsnäsbruk öppnar den 1 september. Det står klart sedan kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att teckna ett femårigt hyreskontrakt med Victoria Park.

Det är Swedbanks tidigare lokaler mitt i centrala Strömsnäsbruk som kommer att bli ett servicekontor.
Behovet av ökad kommunal närvaro i form av service och tjänster i den norra kommundelen identifierades i november 2018. Då beslutade kommunfullmäktige att avsätta 450 000 kronor årligen för inrättande och drift av ett lokalt servicekontor i Strömsnäsbruk. Nu, sedan kommunstyrelsens arbetsutskott tagit beslut, så siktar man på att öppna dörrarna den 1 september.

”Vi förstärker den kommunala närvaron i Strömsnäsbruk, och min förhoppning är att servicekontoret ska fylla ett efterfrågat behov”, säger kommunstyrelsens ordförande Bengt Germundsson (KD) i en kommentar.

Avsikten är att förbättra servicen. En bemannad reception kommer dagligen vara på plats för att ta emot och ge besökarna grundläggande service, men också lotsa dem vidare till rätt personer i kommunens verksamheter.
Lokalerna kan även användas av andra aktörer, exempelvis arbetsförmedlingen, försäkringskassan, polisen, Region Kronoberg med flera. Den kommer också att vara tillgänglig för utställningar, sammanträden, som föreningslokal och annat.

Lokalerna iordningsställs och renoveras under våren, varefter verksamheten flyttar in och öppnar upp efter sommarsemestern.
Markaryds kommun hyr fastigheten av Victoria Park till och med 30 augusti 2024. Därefter kan en förlängning av kontraktet göras.

Klicka på länken nedan för att se en skiss.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:16