Strömsnässkolan 5B vidare

REPORTAGE. Strömsnässkolan 5B vann i tisdags över Lidhultsskolan 5A med 36 mot 24 poäng i kvartsifinal tre, i Vi i femman. Läs klassens eget reportage nedan.

200 klasser runt om i landet gav sig i förra veckan in i kampen om att bli mästare i Vi i femman 2020. Strömsnässkolan 5B gick segrande ur kvartsfinal tre. Så här beskriver klassen sin resa hittills:


”Vi kom med i uttagningen! Vi var så glada och förväntansfulla! DEN 10 DEC FICK VI VETA ATT VI KOM MED! Vi ändrade om morgonrutinerna och började med 5 minuter Rapport. Tittade på nyheter, diskuterade, gjorde Vi i femman-frågor och lyssnade på tidigare program av Vi i femman.

Äntligen var det dagen D! Vi åkte buss dit allihop med sju föräldrar och tre lärare.
Alla i klassen var med. Vi möttes av Lidhultsskolan och vi blev alla insläppta prick kl 15.45. Radiohuset har höga säkerhetsregler. Väl där fick de som skulle tävla gå in först och få instruktioner av teamet. De övriga eleverna fick gå in och sätta sig på kuddar längst fram. De vuxna på stolar bakom. Vi mumsade på matsäck som vi haft med oss. Regler gicks igenom och de var hårda. Inte en viskning fick göras när tändningslampan var tänd. Vi skulle applådera på signal och tjoa på signal.

Sixten och Stina svarade på snabba frågor och A och B frågor. Vi fick höra hur de resonerade. De tyckte bäst om att sitta i buren för det var mindre nervöst där inne. En fråga kunde inte ens en del av våra vuxna! Det var så spännande hela tiden för det var så jämnt, men sen drog vi ifrån rejält - 36-24.

Hemresan blev toppen! Vi var som i ett rus av glädje allihop. Nu laddar vi om till den 30 jan.

Vi är helt klart 5 BÄST!”

Grattis 5B på Strömsnässkolan! Bra jobbat!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:15