HACKATON 2021

För andra året i rad anordnas HACKATON i Markaryd. Den 15-17 oktober kommer studenter från Linnéuniversitetet och Grimslövs folkhögskola som arbetar för att ta fram prototyper av byggspill. På söndag utses bästa prototypen, men innan dess vill vi ge ett extra tack till sponsorerna, som gjort det här möjligt.

För andra året i rad anordnas ett HACKATON i Markaryds kommun, deltar gör studenter från Linnéuniversitetet och Grimslövs folkhögskola som under helgen den 15-17 oktober arbetar för att ta fram prototyper av byggspill.

Varför ett HACKATON?

Människan är den enda varelsen på jorden som skapar avfallsberg. En undersökning visar att var femte produkt som kommer till en återvinningscentral skulle kunna gå att använda. Samtidigt växer cirkulära affärsmodeller fram där återbruk ger nya produkter. Genom att anordna ett hackaton med återbrukstema vill vi ha hjälp att undersöka hur dagens skräp kan bli morgondagens skatter.

Tävlingen arrangeras av Vetenskapshuset, Markaryds kommun, Nibe AB, Johanson, HABI Bygg, 3K BYGG, Södra Smålands Avfall och Miljö (SSAM), Företagsfabriken, Timsfors Bil & Traktortjänst med bidrag från Leader Linné Småland.

Hur går det till?

Tävlingen genomförs i lag om 2–3 personer. Uppgiften syftar till att skapa en funktionell produkt (prototyp) av återbrukat material och pitcha designidén för en jury bestående av bland annat företagare och affärsutvecklare. Vinnarlag utses och kommer att erbjudas mentorskap av Johanson AB samt pitchträning av Företagsfabriken AB.

Ett extra tack

Vi vill ge ett extra tack till Timsfors bil&traktortjänst, SSAM, Habi bygg, 3K bygg och Staffan Fritiofsson, NIBE. Det är deras engagemang och bidrag som möjliggjort årets HACKATON i Markaryd.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 18 oktober 2021 09:46