Lärare på KCM prisas av Kungliga Vetenskapsakademin

Kajsa Bro

Kajsa Bro, lärare på KCM

Under morgonen, den 17 februari tillkännagav Kungliga Vetenskapsakademin att årets ”Beijerstiftelsens Lärarpris” i biologi går till Kajsa Bro, lärare på KCM.

Beijerstiftelsens Lärarpris är ett av de mer prestigefulla lärarpriserna idag, detta eftersom beslutet fattas av Kungliga Vetenskapsakademiens ledamöter, vilka även utser Nobelpristagarna i fysik och kemi.

Kajsa Bro är en av fyra lärare som prisas för sina insatser, i motiveringen skriver Kungliga Vetenskapsakademin följande:

Kajsa Bro, Kunskapscentrum, Markaryd (gymnasium) får priset i biologi ”för sitt sätt att göra vetenskapen mer tillgänglig för alla genom att plocka exempel ur vardagen och sätta biologin i ett sammanhang. Detta gör vetenskapen mer tillgänglig för alla elever och annars svåra och abstrakta delar av biologin blir intressanta och lockande.”

Kajsa Bro tycker det är viktigt att engagera eleverna och förankra ny kunskap i saker de redan kan. Det är också viktigt att kommunicera med dem, så de har full förståelse för vad de behöver kunna och vad de kommer att bli bedömda på.

– Som lärare anser jag att man ska få eleverna att känna att de är kompetenta och klarar av allt. Sedan är det viktigt att vara tydlig och strukturerad och blanda in en massa pepp och humor, säger Kajsa Bro.

Läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 februari 2022 09:41