Markaryds kommuns beredskap till följd av kriget i Ukraina

Markaryds kommun står nu redo för att ta emot flyktingar från Kriget i Ukraina. Inkvartering kommer kommer i första hand att att ske på vandrarhemmet i Strömsnäsbruk på uppdrag av Migrationsverket. Någon sådan begäran har ännu inte inkommit.

Under fredagen iordningställdes Vandrarhemmet i Strömsnäsbruk av Arbetsmarknads- och integrationsförvaltningen. Tömning och förberedelser sker även på Solhäll som beräknas kunna stå klart inom kort.

Privata fastighetsägare som har möjlighet till uthyrning av lägenheter till Migrationsverket kan via kommunens hemsida se vilka kontaktuppgifter som gäller för detta.

Vi ser en stor välvilja från näringsliv, föreningsliv och allmänhet, det är många som hör av sig och vill bistå på olika vis. Detta är vi både glada och stolta över. Det är vid sådana här händelser som de bästa sidorna i människor kommer fram och vi verkligen visar att det är tillsammans som vi gör varandra bättre!

https://www.markaryd.se/ukraina Länk till annan webbplats. kan du ta del av aktuell information och få kontaktuppgifter till var man ska vända sig rörande frivilliginsatser.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 mars 2022 15:58