Var med i årets fototävling!

Hälsans stig i Markaryd

Hälsans stig i Markaryd

Dela med dig av din bästa bild på Markaryds kommun och få den publicerad i den offentliga miljön!

Som en del i kommunens digitalisering har Markaryds kommun valt att köpa in två solcellsdrivna avfallskomprimerande kärl som ska placeras i den offentliga miljö. Kärlen övervakar fyllnadsnivån via en molntjänst, komprimerar avfallet för färre tömningar vilket medför minskat behov av plastpåsar och transport till kärlet.

Istället för att ha svarta soptunnor satsar vi på att ha en panoramabild på vackra platser i kommunen, närbilder på vilda djur, blommor eller liknande. Bara fantasin sätter gränserna! Därför bjuder vi nu in dig att skicka in fotografier som kan pryda våra nya kärl. Allmänheten kommer att rösta om två vinnande bidrag efter sommaren.

Skicka ditt bidrag till annica.hegefeldt@markaryd.se senast den 31 augusti 2022. Märk mejlet med Fototävling 2022. Du kan tävla med flera bilder, men skicka dem i separata mejl. Glöm inte att i varje mejl ange ditt namn och hur vi kan nå dig. Skriv också var bilden är tagen.

Välkommen med dina bilder!

Exempel på utseende av Bigbelly kärl.

Exempel på utseende av Bigbelly kärl.

Markaryds kommun arbetar efter kommunfullmäktiges mål Samhörighet och trygghet ska öka hos alla som bor och verkar i Markaryds kommun. Vi ser att det finns en stark koppling mellan nedskräpning och medborgarnas upplevda otrygghet. När vår närmiljö är nedskräpad förstörs möjligheten att umgås, vistas och röra sig i det offentliga rummet. Nedskräpande miljöer dra till sig, inte bara mer skräp, utan också mer skadegörelse. Skräpföremål är även en resurs som inte återvinns. 

Genom att uppmärksamma problemet med nedskräpning, i enlighet med kommunens avfallsplan, med en fototävling ökar vår samhörighet i kommunen. Tillsammans gör vi varandra bättre!

 1. Ta en eller flera fantastisk bilder i Markaryds kommun (det får inte vara några personer på bilden).
  Orginalbilden ska vara högupplöst (300 dpi) och i ett liggande format (4000 px bred och +2000px hög). Skicka in bilderna i en lägre upplösning så återkommer vi till vinnarna för originalbilden.
 2. Skicka bilden till annica.hegefeldt@markaryd.se, senast den 31 augusti 2022.
 3. Skriv var du har tagit bilden.
 • Din bild och ditt namn presenteras officiellt på kommunens webbplats och på sociala medier.
 • Du får bara delta med bilder som du tagit själv. Du som tävlar ansvarar för att din bild inte bryter mot några lagar och regler.
 • Din bild får inte innehålla några personer eller husdjur.
 • Vi förbehåller oss rätten att utan ersättning till fotografen publicera vinnarbilden i flera av kommunens kanaler.
 • Markaryds kommun har efter tävlingen rätt att använda bilden i sina officiella kanaler och informationsmaterial.
 • Markaryds kommun behandlar alla personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Här kan du läsa mer Dataskyddsförordningen (GDPR) - Markaryd Länk till annan webbplats.

För ökad samhörighet kommer det att vara en omröstning på kommunens hemsida efter sommaren.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 maj 2022 15:09