Markaryd är Världens Barns Vänkommun även 2022

Vänkommun, Världens Barn 2022

Markaryd är Vänkommun för Världens Barn även 2022

Årets Världens Barn-insamling lämnade oss återigen hänförda över alla de fantastiska människor som gör vår kommun. Det var inte enbart vi på Markaryds kommun som var hänförda, utan det var även ansvariga på Riksinsamlingen för Världens Barn.

Vi har tidigare informerat om att Världens Barn-delegationen utsett Markaryd till en av sina Vänkommuner, vilket är en stor ära!
Delegationen meddelar även i år att Markaryds kommun fortsätter att vara Världens Barn Vänkommun. De skriver

Vänkommun till Världens Barn blir den kommun där man samlat in 20 kr/invånare eller mer under de senaste tre åren (storstäder 5 kr/inv.). Tack vare det fortsatt fantastiska arbete som många gjort och gör i er kommun har ni uppnått detta! Detta uppmärksammas genom ett diplom, underskrivet av Riksinsamlingens Generalsekreterare Malin Duintjer.

Tord Gustafsson, kultur- och fritidschef i kommunen säger ”Det är naturligtvis en stor ära att få dessa utmärkelser, varje år. Att få vara med och dela det engagemang och glädje under insamlingsveckorna och samtidigt få veta vilken skillnad det gör hos utsatta barn i världens alla hörn, är en förmån som gör mig varm i hjärtat. Så sträck på er alla ambassadörer i insamlingen”

Diplom , 181 kB, öppnas i nytt fönster.

Kommunkampen 2022 Öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 januari 2023 10:36