Tyst minut för Ukraina

Markaryds kommunvapen tillsammans med Ukrainas flagga.

Fredagen den 24 februari är det ett år sedan kriget i Ukraina bröt ut. Med anledning av årsdagen kommer Markaryds kommun att visa vår solidaritet för Ukrainas folk och hålla en tyst minut klockan 9:00.

Den 24 februari 2022 påbörjade Ryssland sin invasion mot Ukraina. Markaryds kommun fortsätter att stå bakom Ukrainas kamp för frihet, demokrati och självständighet. Vi fortsätter att hissa den ukrainska flaggan vid kommunhuset i Markaryd för att visa vår solidaritet med deras land och befolkning.

Så uppmärksammar Markaryds kommun årsdagen

Ukrainas ambassadör i Stockholm, Andrii Plakhotniuk, har genom Sveriges Kommuner och regioner efterfrågat videohälsningar från de kommuner och regioner som önskar uppmärksamma årsdagen av Rysslands invasion av Ukraina. Bengt Germundsson, kommunstyrelsens ordförande har därför spelat in en videohälsning till Ukraina. Denna videohälsning kommer att publiceras på www.markaryd.se Länk till annan webbplats. strax efter 09:00 på årsdagen tillsammans med ett inspel från Olga och Yana som båda flytt krigets Ukraina och hittat ett nytt hem här i möjligheternas Markaryd.

Logga för vision 2030, möjligheternas Markaryd - tillsammans gör vi varandra bättre
Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 februari 2023 12:22