Mobilitetsveckan

Markaryds kommun är med i det europeiska initiativet Mobilitetsveckan (European Mobility week). Under veckan som äger rum den 16-22 september 2023 så kommer vi att anordna ett cykelbingo som är anpassat för de yngre barnen i familjen, men som man bör göra tillsammans som en kul familjeaktivitet.

Europeiska mobilitetsveckan är ett initiativ som samordnas av Trafikverket. Veckans syfte är att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. De kommuner och regioner som väljer att vara med utformar sina egna aktiviteter under veckan. Det kan handla exempelvis om aktiviteter inom kollektivtrafik, gång och cykel, men också resfria möten, samåkning, bilpooler, sparsam körning och trafikplanering för attraktiva tätorter. Markaryds kommun har i år valt att anordna ett cykelbingo som är anpassat för de yngre barnen i familjen, men som bör göras tillsammans som en kul familjeaktivitet!

Vinnaren är utsedd

Det rätta ordet var SEPTEMBER. Vinnaren är utsedd och kontaktad.

Cykelbingo

Ta med hela familjen ut på en cykeltur tillsammans och samla bokstäver och sätt ihop till ett ord. När ni har listat ut vilket ord vi letar efter fyller du i det här nedan och skickar in. Efter veckans slut så drar vi en familj som vinner ett Markarydspresentkort laddat med 500 kr!

Du kan välja mellan att cykla rundan i Markaryd eller rundan i Traryd. Båda rundorna är cirka 3 km och det är samma ord vi söker på båda rundorna. Du kan bara delta en gång per e-postadress.

Vill du ha en fysisk karta med dig så finns dessa att hämta på kommunens Kontaktcenter.

Tävlingen lämpar sig för barn från 7 år i vuxet sällskap.

  • Cykellampor Med bra cykellampor syns du inte bara bra i trafiken – du slipper också böter på 500 kr för att cykeln saknar lampor.
  • Se till att du syns Mörka vinterkläder gör sig inte bra i trafiken. Gör dig synlig med reflexväst, reflexband och gärna plagg i neongult eller annan signalfärg.
  • Anpassa farten efter årstid Det gäller att vara extra uppmärksam på ojämnheter och isfläckar vintertid. För den som kan och vill är vinterdäck en bra investering till cykeln. Kom också ihåg att hålla avstånd till dina medtrafikanter för att minska risken för olyckor.
  • Alla barn och ungdomar under 15 år ska använda hjälm när de cyklar eller blir skjutsade på cykel, detta gäller även elsparkcykel och elcykel.
  • Du ska cykla på höger sida av körbanan.
  • Du får, om du är särskilt försiktig, cykla på körbanan även om det finns en cykelbana. Detta under förutsättning att du fyllt 15 år och att hastighetsbe- gränsningen på körbana inte är högre än 50 kilometer i timmen.

Källor: Danderyd.se och TransportstyrelsenSkriv ut
Senast uppdaterad: 30 oktober 2023 12:01