Ekonomichef är utsedd

Bild

Christine Jönsson blir ny ekonomichef i Markaryds kommun. Tjänsten har tillsatts i samråd med medarbetare, fackliga representanter, politiker samt avdelnings- och förvaltningschefer.

- Det känns tryggt att välkomna Christine som ny ekonomichef. Christine har en bakgrund inom såväl region som privat näring och började sin kommunala bana här 2017. Hennes senaste uppdrag som kommuncontroller innebar bland annat projektansvar för den nya budgetmodell som vi arbetat med sedan 2022. Christine är känd i verksamheten och hon är kommunikativ och pedagogisk i sitt sätt att framföra komplicerade ämnen. Det är kompetenser som är oerhört viktiga i rollen som ekonomichef, säger Elisabeth Fock, kommunchef.

Christine Jönsson började i Markaryds kommun för sju år sedan, som controller för socialförvaltningen. Sedan 2020 har hon haft rollen som kommuncontroller, där hon har arbetat kommunövergripande med ekonomi- och kvalitetsfrågor. Mycket av arbetet har handlat om att skapa en röd tråd i vårt kvalitetsarbete, med budget och måluppfyllelse, samt att samordna kommunens kvalitetsgrupp.

- När kravprofilen hade tagits fram, tillsammans med medarbetare, förvaltnings- och avdelningschefer, politik och fackliga, bedömde vi att kompetensen som krävdes för rollen redan fanns på plats internt. Christine har sedan länge varit en central person i vårt viktiga kvalitetsarbete och hon har arbetat nära både verksamheterna och politiken, säger Elisabeth Fock.

- Jag är väldigt glad och stolt över förtroendet att ta mig an det här uppdraget. Det är här i Markaryds kommun som hjärtat finns. På ekonomiavdelningen strävar vi varje dag efter att vara det bästa stödet vi kan gentemot våra verksamheter och beslutsfattare. Det är med stor ödmjukhet vi nu tillsammans tar det arbetet vidare, säger Christine Jönsson.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 15:06