Våra kurser

Du lär dig grundläggande teknik på pianot och att spela efter noter, ackordanalys och på gehör. Du får spela musik i olika stilar och får ofta vara med och välja stycken och låtar tillsammans med din lärare. Som grund i undervisningen används normalt en undervisningsbok som du skaffar i samråd  med din lärare. Du måste ha tillgång till ett instrument att öva på.

Du får lära känna saxofonen, "tonstarta", och öva ditt uttryck genom rytm, tempo, starkt/svagt, dur och moll. Du lär dig noter och gehörsspel och du får improvisera och hitta på en egen låt. Saxofonen har ett stort användningsområde och hörs i många musikstilar, pop, rock, jazz, funk, visa, klassiskt. Under läsåret erbjuds du att medverka i en konsert eller uppspel i annan form. Möjligheter ges till deltagande i orkester/ensemble.

Du får upptäcka din rösts möjligheter och att använda den i olika musikstilar. Du kan ha önskemål på låtar du vill lära dig. Du tas omhand efter dina förutsättningar och får möjlighet att utvecklas på din nivå. Du lär dig övningsrutiner, notläsning, gehörsövningar, samarbetsövningar och att sjunga/agera inför de övriga i gruppen. Vi har konserter minst en gång per år, där du kan framträda om du vill.

Du lär dig slagteknik, koordination, grundkomp och fill-ins. Du lär dig rytm och puls. Du får spela låtar du känner igen, men också prova på nya stilar. Du kan ha önskemål på vad du vill spela. Vi gör övningar med inslag av eget skapande. Du lär dig noter. Undervisningen bedrivs i grupp. Vi har uppspel varje år där du kan framträda om du vill.

Du får lära känna instrumentet, "tonstarta", och övar ditt uttryck genom rytm,tempo,starkt/svagt, dur och moll Du lär dig noter och gehörsspel och du får improvisera och hitta på en egen låt. 
Dragspel 
Dragspelet används ofta inom folkmusik men även inom klassisk musik, jazz och olika pop- och rockband. Dragspelet är utrustat med antingen knappar eller pianotangenter. I undervisningen får du lära dig att spela både efter noter och på gehör. Du får spela låtar du känner igen men också prova på andra stilar och låtar.

Du får spela låtar i olika genrer och komma med önskemål på låtar du vill lära dig. Elbas passar bra i grupp till exempel i rockband, orkester. Du lär dig instrumentkännedom, melodispel/ackordspel, dur och moll, rytm, puls och tempo. Vi arbetar med samspel under lektionen. Vi har konserter minst en gång per år där du kan framträda om du vill.

Du får lära dig danssteg i olika stilar och utvecklar kroppsuttryck och din rörelseförmåga.

Du får spela låtar i olika genrer och ha egna önskemål på låtar du vill lära dig. Du lär dig melodispel/ackordspel, lite improvisation, (dur och moll, rytm, puls och tempo). Du kan få lära dig noter och tabulatur. Vi arbetar med samspel under lektionen.

Du arbetar utifrån dina egna idéer med allt från manusskrivande, stå framför och bakom kameran fram till redigering och en färdig film.

Lera är ett fantastiskt material och i lera kan du tillverka alla möjliga föremål, både bruksföremål, skulpturer, kakelplattor och mycket annat. Kursen i keramik riktar sig till dig som vill utveckla din kreativa sida eller helt enkelt vill börja lära dig.

Nivå/ Förkunskaper

En kurs för alla, både nybörjare som fortsättare, då en stor del av undervisningen är individuellt anpassad. Du får arbeta med moment som är anpassade till din kunskaps-nivå och dina förutsättningar. Kursen kräver inga förkunskaper.

Upplägg

I den här keramikkursen jobbar vi med stengodslera som vi drejar, tummar, kavlar, ringlar och skulpterar. Du har möjlighet att ha inflytande på verksamhetens utformning och innehåll.

Mål

Utveckla din färdighet i hantverket, lär dig olika grundläggande
tekniker samt förstå materialet och dess möjligheter. Upplev skaparglädje och anta nya utmaningar i ditt arbete med materialet.

Lokal

Fritidsgården Overground, (byggnaden bredvid badhuset, ingång från gården). Vår keramikverkstad har just flyttat in i lokalen och är under anpassning till kursverk-samhet. Den är välutrustad med bland annat drejskivor, ett stort kavlingsbord, samt flera ugnar och anpassade verktyg.

Material

Materialkostnader ingår inte i kurspriset. Du betalar den lera du förbrukat efter kursens slut (priset inkluderar då bränning och ev.
glasering).

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 november 2018
Sidansvarig: Åsa Karlsson

Kontakt

Thomas Jonsson

Musiklärare

thomas.jonsson@markaryd.se