Markarydsmässan

Markarydsmässan 2024 - Från då till nu

122 år har vi väntat, men nu är det äntligen dags igen! Den 1 oktober arrangerar vi Markarydsmässan, där alla har möjlighet att upptäcka de företag och utbildningsmöjligheter som finns i kommunen. Precis som arbetsmarknads- och utbildningsmässan i fjol så lämpar den sig för företag och utbildningssäten.

1902 hölls Markarydsmässan, 122 år senare är det äntligen dags igen, då kommer Markaryds kommun att arrangera en mässa med fokus på arbetsmarknad och utbildning på Vetenskapshuset. Du som har en näringsverksamhet i Markaryds kommun, eller är inom ett utbildningsinstitut har möjlighet att anmäla dig som utställare.

Tider

Markarydsmässan kommer att hålla öppet för skolklasser klockan 11:30-15:00. Då kommer årskurs 9 från grundskolorna i kommunen, årskurs 1, 2 och 3 från gymnasiet, vuxenutbildningen och SFI

Klockan 15 stänger vi för en paus och öppnar åter klockan 16 och håller öppet för allmänheten till klockan 18:00.

Hur anmäler jag mig som utställare?

Du anmäler dig via en e-tjänst på vår webbplats. Anmäl dig senast den 6 september 2024. Ingen anmälningsavgift!

Markarydsmässan hölls första gången 1902, nu, inte mindre än 122 år senare så har kommunen äntligen hämtat sig - och det är dags att ännu en gång visa upp alla möjligheter som finns i kommunen! Mässan är med andra ord en mötesplats, där arbetsgivare och utbildningsinstitutioner får ett tillfälle att marknadsföra sin verksamhet, samtidigt som allmänheten upptäcker det lokala utbudet. Vi strävar efter att skapa en mässa med mycket innehåll och inriktningar, en mässa där det finns något för alla!

I fjol anordnades en Arbetsmarknads- och utbildningsmässa som även den hölls på Vetenskapshuset. Mässan riktade sig främst till ungdomar och de som var intresserade av att testa något nytt. I år riktar vi mässan bredare, du behöver inte stå inför en stundande förändring i livet i form av nytt arbete, vidareutbildning eller ett bostadsbyte - du behöver bara vara nyfiken på att upptäcka möjligheterna i Markaryd! Vi är övertygade om att många som bor både innanför och utanför kommungränsen är nyfikna på de företag och utbildningssäten som ofta uppmärksammas på både lokal och nationell nivå.

Efter förra mässan skapade vi, med hjälp av utställarna, en utvärdering. Den har vi tagit till oss och kommer anpassa Markarydsmässan efter de önskemål som kom fram.

Markarydsmässan är ett unikt tillfälle där du som näringsidkare eller utbildningssäte får möjlighet att visa upp och marknadsföra det just du kan erbjuda till en bred publik, detta öppnar upp fantastiska möjligheter för nya samarbeten och rekryteringar. Mässan kommer att marknadsföras brett och alla utställare kommer att få förberett marknadsföringsmaterial som är fritt att sprida. Vi kommer även ge alla utställare möjlighet att synas i kommunens olika kanaler.

Varmt välkommen att kontakta oss med frågor

Arbetsmarknadsenheten

Hanna Jonsson, Josefin Petersson och Astrit Shabani
Arbetsmarknadskoordinator
arbetsmarknadsenheten@markaryd.se
0433-720 00

Näringslivsavdelningen

John Karlsson
Näringslivschef
john.karlsson@markaryd.se
0433-720 23
070-823 66 30

Möjligheternas Markaryd - tillsammans gör vi varandra bättre!
ETT- Engagemang, Tillit, Tillsammans
Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 april 2024 11:25