Fiber i tätorterna

Ipad

I Markaryds kommun är det marknaden som bygger ut fibernätet. Våren 2015 tecknades ett samverkansavtal med Telia.

Telia satsade på utbyggnaden av ett öppet nät, vilket innebär att du kan själv kan välja någon av de tjänsteleverantörer som finns för att leverera olika tjänster, som telefoni, digital-TV och internet. Telia har ingen exklusivitet och till några flerfamiljshus är det Tele2/Bredbandsbolaget som levererat fiber sedan många år tillbaks.

Vill du skaffa fiber i efterhand, kontakta Telia Länk till annan webbplats.

Här hittar du information om vilka möjligheter du har att ansluta dig till fibernätet och hur processen går till. Detta varierar beroende på om du till exempel är privatperson som bor i egen villa eller om du representerar en bostadsrättsförening, en samfällighet eller ett byalag. Även du som är privat fastighetsägare eller företagare hittar information på länkarna nedan. För mer information se www.telia.se/kommuninfo Länk till annan webbplats.

Med Öppen Fiber i villan kan du välja mellan flera olika tjänsteleverantörer för bredband, tv och telefoni. På så sätt kan du oftast få ett bättre pris, och flera tjänster att välja mellan, än om du hade varit hänvisad till en enda tjänsteleverantör. För mer info se www.oppenfiber.se Länk till annan webbplats.

Önskar du en offert till din förening eller flerbostadshus kontakta oss via e-post: fiberoffert@teliasonera.com

Är du företagare och vill veta mer om fiber, för mer information se: www.telia.se/foretag/fiber Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020 15:14
Sidansvarig: Lina van der Putten