Arbeta som deltidsbrandman

Bild

Att arbeta som deltidsbrandman

Vill du ha ett spännande extrajobb och arbeta för ett tryggare samhälle? Markaryds kommun söker hela tiden nya deltidsbrandmän eller som det formellt heter räddningstjänstpersonal i beredskap.

Vad innebär att vara deltidsbrandman?
Som deltidsbrandman rycker du ut vid larm under de veckor du har beredskap, i normalfallet ungefär var tredje vecka. I genomsnitt rycker du ut två gånger per beredskapsvecka. I många fall åker deltidsbrandmän också ut för att hjälpa till vid sjukdomsfall innan ambulansen hunnit fram.

Arbetet är spännande och varierande. Det består av räddningsarbete vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor. Du och din grupp möter människor i utsatta situationer. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra.

Vad krävs för att bli deltidsbrandman?
Du ska ha fyllt 18 år, vara frisk och ha god kondition. När vi har gjort en första godkännande bedömning av din ansökan är det dags för fysiska tester och utbildning.

Du ska även bo så att du, när du har beredskap, kan vara på brandstationen inom fem minuter.

Anställning
Du anställs vid Räddningstjänsten i Markaryd och räddningstjänsten betalar för den tid som du deltar i utryckningar, övningar och utbildningar. Du får dessutom beredskapsersättning.

Låter det intressant?
Fyll i och lämna in en intresseanmälan länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstervi söker ny personal hela tiden.
Har du frågor ring kommunens växel, 0433-72000, så ser vi till att du får prata med rätt person.

Utbildningar
Om du blir antagen hos oss får du en internutbildning och sedan blir du redo att åka med din utryckningsstyrka. Efter internutbildningen ges en preparandkurs som pågår i en vecka.

När du jobbat hos oss i minst ett år kommer du att gå Räddningsinsats i Revinge, kursen omfattar totalt 7 veckor, fem platsbundna och två på distans.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 februari 2020

Kontakt

Anders Johansson

Räddningschef SF

anders.johansson@markaryd.se
043372097