Energi och uppvärmning

Här hittar du information om hur du går tillväga för att göra en ansökan eller anmälan för olika typer av uppvärmning av din bostad.

Uppvärmning är en stor del av driftkostnaden för ditt hus, oftast kring 60 procent. När du ska bygga nytt hus eller behöver byta uppvärmningssystem i ditt hus är det viktigt att tänka på den totala kostnaden över tid, inte bara inköpskostnaden för värmesystemet.

Bergvärmepump, luft/luftvärmepump, pelletspanna, fjärrvärme och solceller är bara några av de system som kan hjälpa dig som husägare att värma upp din bostad och ditt varmvatten på ett mer energieffektivt sätt. I takt med att elkostnaderna stiger så kan ett byte eller en komplettering av nuvarande system vara en riktigt lönsam investering.

Vilket system som passar dig bäst styrs mycket av hur du lever ditt liv, hur stort ditt hus är, dess planlösning samt var huset ligger. Har du ett vattenburet system i huset har du fler möjligheter än om du har elelement.

Har du frågor om energi och uppvärmning?
Kontakta gärna kommunens energi- och klimatrådgivare och få personliga och individuella råd för dig och ditt boende, på info@markaryd.se eller ring 0433-720 00.

Har du frågor om ansökning och anmälan gällande uppvärmning och inte hittar svaret på din fråga på våra sidor är du välkommen att kontakta oss på miljö- och byggenheten på miljo@markaryd.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 januari 2024 09:08