Undersköterska - Marina Salashina

Undersköterska Marina Salashina

Undersköterska, Marina Salashina 

 • Vad jobbar du som?
  Jag jobbar som undersköterska på demensavdelning på ett särskilt boende ”Fyrklövern”i Strömsnäsbruk.
 • Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?
  Mina arbetsuppgifter ser ut som följande: Stöttning vid personlig hygien, duschning, serveringar vid måltiderna och matning vid behov, vård i livets slutskedeI samt en del hushållsarbete på avdelningen. Det ingår även aktivering på brukare genom att gå på promenader, läsa böcker, följa med på underhållningar. Och mycket mer.

 • Hur hamnade du på Markaryds kommun?
  Jag flyttade hit för att komma närmre släkten.

 •  Hur blir man en riktigt bra undersköterska?
  För att vara en bra undersköterska måste man först och främst tycka om att jobba med människor. Jag tycker att det i grund och botten är viktigt att se din brukare som din prioritering på din arbetsplats och att hitta en balans mellan din position, dina kollegors position och vad det faktiskt krävs av dig för att få din brukare att trivas och må bra. Att vara en undersköterska är mycket intressant, men kräver även ansvar och det är ett viktig yrke för omgivningen för att det svenska samhället ska fungera. Att hjälpa våra brukare med de dagliga sysselsättningar är bara en liten del av våran arbete. Undersköterskan har en roll som inte bara kräver att tvätta, diska eller städa utan viktigast av allt, att faktiskt alltid vara tillmötesgående och förstående med sina brukare. Att kunna prata och kommunicera för att skapa en social och hemtrevlig atmosfär. Såna insatser som tröst, lyhördhet och uppmärksamhet leder till att brukare får en bättre livskvalité. En bra undersköterska skapar trygghet och hjälper att hantera de svåra känslorna hos oroliga och ledsna brukare. Men även att kunna skapa ett socialt samspel mellan boendena. Jag anser att en professionell undersköterska alltid ska vara redo att lära sig nya saker för att kunna utveckla och förbättra sitt arbete. Alla brukare är individuella och fungerar på olika vis, därför ska man alltid vara beredd på att anpassa sig och kunna skilja på vad var och en behöver för att må så bra som möjligt.

 • Vad uppskattar du hos Markaryds kommun som arbetsgivare?
  Markaryds kommun gav mig ett stöd genom bra utbildning och arbete. För mig som har annan etnisk bakgrund och kom till Sverige i 20 års-åldern välkomnade markaryds kommun mig och det har idag gett mig kunskaper inom det svenska språket men även ett jobb som jag trivs med och fantastiska kollegor.
 • Kan du ge ett råd till någon som vill bli undersköterska i Markaryds kommun?
  När man generellt jobbar med människor, oavsett vilket yrke det rör måste man alltid tillmötesgå människor och behandla dem som man själv vill bli behandlad. Men särskilt som undersköterska, eftersom att du kommer vara ansvarig över denna människans mående och trivsel i de sista, förhoppningsvis många åren av sitt liv. Vi får inte heller glömma att dessa människor är dem som skapat vårt samhälle och är anledningen till att vi tack vare de, kunnat utvecklat oss och leva vidare i det de byggt upp.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 juni 2021 15:39