Missbruk och beroende

Du som är orolig för din konsumtion av alkohol eller använder droger, eller du som är anhörig till någon som är missbrukare, är välkommen att kontakta oss på socialtjänsten.

Behandling gällande missbruk ser olika ut. Du kan få behandling på hemmaplan genom öppenvårdsinsatser. Ibland kan behovet vara att komma till behandlingshem. Utifrån dina behov matchas lämplig behandling.

Hos oss kan du få rådgivning kring frågor som rör alkohol och narkotika. Rådgivningen sker under tre samtal och är kostnadsfri. Vi erbjuder också drogtestning. Rådgivningssamtal och drogtestning sker under sekretess och utan journalföring, anmälningsskyldighet gäller. Du kan också få svar på frågor via telefon eller mail.

Du kan kontakta oss för att göra en ansökan om behandling för missbruk. Enklast att göra detta är att ringa vardagar 09:00-16:00 till kommunens växel 0433-720 00.

En ansökan leder alltid till en utredning för att ta reda på vilket behov du har och vilken form av behandling som kan bli aktuellt.

Ibland kan du som anhörig eller närstående, granne eller som medmänniska bli orolig för att någon i ens närhet håller på med alkohol eller droger. Du kan då göra en anmälan till socialtjänsten. Utifrån anmälan görs en bedömning och personen erbjuds stöd och hjälp. Du kan vara anonym.

Du har möjlighet att göra en orosanmälan via en e-tjänst.

Klicka på länken nedan för att komma till orosanmälan.

Oro att vuxen far illa - orosanmälan - Markaryds kommun Länk till annan webbplats.

Vi erbjuder anhörigstöd till dig som är anhörig eller närstående till någon som missbrukar.

Har du synpunkter eller är missnöjd med vår verksamhet vill vi att du kontaktar oss. I nedanstående länk kan du läsa mer om hur du kan lämna synpunkter och klagomål.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 februari 2024 13:00
Sidansvarig: Amanda Regebro Hult