Ett samordningsförbund möjliggör en unik samverkansform mellan kommuner, region och statliga myndigheter.
Sunnerbo samordningsförbund består av kommunerna Ljungby, Markaryd och Älmhult, Region Kronoberg, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Förbundets uppdrag avser rehabiliteringsinsatser för individer som står utanför arbetsmarknaden och behöver stöd för att närma sig den, och kunna etablera sig på arbetsmarknaden.
Arbetet med detta uppdrag har två delar:
FramSam är ett samverkansprojekt mellan Arbetsförmedlingen, Ljungby, Markaryds och Älmhults kommun. Syftet med projektet är att utrusta de nyanlända som står längst från arbetsmarknaden med kunskap så de blir anställningsbara.
Syftet är också att bygga en modell/ett arbetssätt för att skapa en större förståelse/kunskap och ta fram nya evidensbaserade arbetssätt för att öka kunskapen om inlärningssvårigheter i denna
grupp - och hjälpa dem framåt mot självförsörjning.
Målet är att individer i den aktuella målgruppen efter ett år ska ha gjort en stegförflyttning mot arbetsmarknaden. Majoriteten av deltagarna kommer sannolikt vara i behov av ytterligare kompetensinsatser även efter projekttidens slut.
Kontakta Klas Lundström, rektor på Vuxenutbildningen.
Projektet Fokus 2.1 finansieras av Sunnerbo samordningsförbund som består av kommunerna Ljungby, Markaryd och Älmhult samt Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Kronoberg.
Fokus 2.1 är ett projekt där arbetssättet bygger på gruppverksamhet och individuella samtal utifrån flexibilitet, ett anpassat stöd och ett målmedvetet strukturerat arbete. Vi arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt med fokus på individen och dess personliga förutsättningar och behov. Målet är att deltagaren ska ta steg mot arbete, utbildning eller rätt trygghetssystem.
Målgruppen är personer mellan 16-64 år som har ett behov av samordning och rehabiliteringsinsatser.
Kontakta Sofia Solhammers, Projektledare, på mejl sofia.solhammers@ljungby.se eller telefon 072-162 84 94 eller Nina Narvén, Jobbkoordinator, på mejl nina.narven@ljungby.se eller telefon 072-162 84 82.
Du kan även besök Sunnerbo samordningsförundets hemsida för mer information https://sunnerbosf.se/sv.
Projektet Sesam förväntas resultera i ett konkret arbetssätt som integreras i respektive medlemskommun för att uppmuntra socialt företagande. Det konkreta tillvägagångssättet kan skilja sig åt mellan
kommunerna men exempelvis kan det vara allt ifrån hur befintlig verksamhet kan övergå till socialt företag till att skriva in sociala krav i upphandlingar.
Långsiktiga effekter innebär fler sociala företag i det geografiska området samt fler individer som sysselsätts genom socialt företagande.
Kontakta Daniel Linares, Enhetschef på Arbetsmarknadsenheten.
Ungsam är en insats som finansieras av förbundet och drivs av kommunerna Ljungby, Markaryd och Älmhult tillsammans med Arbetsförmedlingen.
Målgruppen för Ungsam är unga som varken arbetar eller studerar och är emellan 16-24 år gamla.
I Ungsam jobbar tre ungdomskoordinatorer, en i varje kommun.
De unga som är inskrivna i Ungsam får stöd att upprätta och genomföra en planering som ska göra dem redo för arbetslivet. Hur planen ser ut är individuellt och utgår ifrån individens egna förutsättningar. Insatserna kan genomföras individuellt eller i grupp.
Arbetet i Ungsam är nära kopplat till kommunens aktivitetsansvar (KAA) och KAA-samordnarna.
Insatstiden för Ungsam är 1+1 år från och med 2019-06-01.
Kontakta Daniel Linares, Enhetschef på Arbetsmarknadsenheten.
Tack för din feedback!
Något gick fel, försök igen senare.