Måltidsvän

Bild

Måltidsvän är ett initiativ där handplockade, äldre personer en gång i veckan får sällskap vid måltiden. Måltiden kan intas på en av kommunens seniorrestauranger eller i det egna hemmet.

Vid besök på en av kommunens lunchrestauranger betalar senioren för sin egen måltid och måltidsvännen får sin måltid bekostad av kommunen. Allt för att öka gemenskapen och minska ofrivillig ensamhet. Om måltidsvännen äter hemma hos den äldre kommer den dagen en extra matportion med matleveransen. Projektet syftar till att minska ofrivillig ensamhet, undernäring och att ge en positiv känsla kring måltiden.

Så fungerar det

Måltidsvän är en del av kommunens Väntjänst. Väntjänst är en medmänniska som tycker att det är roligt och meningsfullt att träffa och hjälpa andra människor. Väntjänsten är en del av kommunens frivilligverksamhet, det betyder att det är ett komplement till kommunens insatser och består av personer som vill engagera sig på sin fritid.
Omsorgspersonal identifierar de äldre som skulle ha behov av tjänsten, de matchas i sin tur ihop med lämplig person från kommunens Väntjänst.

Vill du engagera dig?

Markaryds kommun söker alltid nya frivilliga som vill hjälpa!
Väntjänsten når du via samordnaren Annika Kuusijärvi, 0433-721 74.

Ladda ner broschyr , 3 MB, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 juni 2023 09:15