Eldningsförbud

Länsstyrelsen i Kronobergs län har fattat beslut att det råder eldningsförbud i hela Kronobergs län från och med klockan 18:00 den 24 juni. Beslutet gäller tillsvidare. There is a fire ban in Kronoberg County from 6 pm on June 24th 2019 and is valid until further notice.

Stäng meddelande
Stöd och omsorg

Seniorkortet

Seniorkortet riktar sig till dig som är pensionär, har svårt att ta dig från A till B eller som inte har tillgång till egen bil.

Kortet är tänkt att fungera som ett hjälpmedel för de ovan, genom att ge dig som innehavare rätt att kostnadsfritt ta med en ledsagare till olika aktiviteter och arrangemang.

Med "pensionär" så avses - från sjukpensionärer till ålderspensionärer. Fokus ligger dock på en specifik grupp:

Målgruppen är de pensionärer som är oförmögna att ta sig till de olika aktiviteterna på egen hand, som är isolerade och där kortet kan fungera som ett hjälpmedel att faktiskt ta sig utanför boendet och därmed bryta ofrivillig ensamhet med depression och psykisk ohälsa som följd.

Du väljer själv vem ledsagaren ska vara. Det kan vara en granne, en släktning, en god vän eller varför inte en person från Väntjänsten?

Det behöver inte vara samma person varje gång, det väljer innehavaren av Seniorkortet själv. Med kortet betalar du som innehavare ordinarie avgift medan din ledsagare följer med gratis. Seniorkortet gäller för dig som är skriven i Markaryds kommun

Ladda ner filen nedan på din dator och ansök om kortet!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 april 2019
Sidansvarig: Amanda Regebro Hult

Kontakt

Inger Ohlin

Förvaltningschef bitr

inger.ohlin@markaryd.se
0433-72046

Kontakt med Biståndshandläggare

soc@markaryd.se
0433-720 00